zoeken in transcriptie

Zoeken op het internet in het Arabisch is vaak lastig. De zoekmachine Yamli biedt daarom uitkomst. Als je het zoekwoord in transcriptie intypt komt er een uitrolmenu tevoorschijn waarin een aantal suggesties voor het Arabische woord (in Arabische spelling) gegeven wordt. Erg handig! Verschillende transcripties zoals kitab en kitaab worden allemaal herkend.

http://www.yamli.com/

Helaas biedt de bibliotheekcatalogus nog niet de mogelijkheid om met gebruikmaking van verschillende transcripties te zoeken. Het is van groot belang om bij het zoeken naar publicaties de gekozen transcriptiemethode zorgvuldig te gebruiken. De tabel met uitleg van deze transcriptiemethode is te vinden op de bibliotheeksite bij: " Hulp nodig? -> handleidingen en demo’s"

http://www.bibliotheek.leidenuniv.nl/hulp/handleidingen-demos-zoeken.jsp

(Op de Engelse site is ook een Engelse versie van dit bestand beschikbaar)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in tips & trucs. Bookmark the permalink.

Leave a Reply