Google books in de Catalogus

Voor veel (vooral nieuwere) boeken geldt dat er in de Catalogus de mogelijkheid bestaat om direct informatie uit google books op te vragen. Als je bij een gevonden resultaat in de Catalogus kijkt bij "overige bronnen" vind je voor de boeken die in google books zijn opgenomen een korte omschrijving van het boek en soms kun je er ook voor kiezen alvast een deel van het boek ‘door te bladeren’. In verband met copyright vind je in google books over het algemeen niet de volledige tekst van nieuwe boeken terug, maar vaak kun je in ieder geval de inhoudsopgave bekijken en alvast stukken van de inleiding of andere delen van een boek. Op die manier is het uiteraard veel makkelijker om te bepalen of je het betreffende boek echt wilt lenen. Een voorbeeld

Als je specifiek op zoek bent naar boeken die volledig beschikbaar zijn in google books, dan kun je beter via google books zoeken dan via de Catalogus. Dit doe je door bij Google in de toolbar linksboven bij " more" -> “ google books”  aan te klikken. Vervolgens kun je bij de zoekresultaten aangeven dat je alleen geïnteresseerd ben in "full view".

This entry was posted in tips & trucs. Bookmark the permalink.

Leave a Reply