SMES-weblog en andere weblogs

Sinds gisteren ben ik erachter gekomen dat SMES (School of Middle Eastern Studies) ook een weblog heeft. De nieuwsbrief heeft tegenwoordig namelijk de vorm van een weblog gekregen en ik moet zeggen: het ziet er echt prachtig uit! Hele mooie vormgeving, hele mooie foto’s en allerlei leuke verhalen over reizen etc. En ja, zelfs informatie over boeken! Kortom ik kan iedereen aanraden om een keer een kijkje te nemen:

 http://smesnieuws.weblog.leidenuniv.nl/

Een ander leuk weblog met betrekking tot het Midden Oosten dat ik recent ontdekt heb (via een comment op mijn vorige post om precies te zijn) is :

http://stichtingarabeskexpo.blogspot.com/

Deze blog verzamelt informatie over allerlei exposities op het gebied van het Midden Oosten. Leuk detail is dat degene die het blog onderhoudt een oud student uit Leiden is.

En degenen die echt niet genoeg kunnen krijgen van weblogs, die verwijs ik door naar de website: al-bab (sowieso een nuttige website) en dan het onderdeel blogs.

Overigens moet de impact van weblogs in de Arabische wereld (trouwens ook in de Westerse wereld) niet onderschat worden. Weblogs bieden namelijk de mogelijkheid om een heleboel alternatieve visies te lezen over een bepaald onderwerp en zelfs in de meest conservatieve landen betekent dit een behoorlijk machtsverlies van de regiems. Er zijn al heel wat interessante artikelen verschenen over dit onderwerp. Kijk bijvoorbeeld eens naar het volgende artikel:

internet in the arab world

 Of zoek via een database in de digitale bibliotheek of via google scholar naar vergelijkbare artikelen

Een andere interessante ontwikkeling is dat er in de Arabische wereld nu zelfs al boeken (romans)worden uitgegeven die gebaseerd zijn op weblogs, juist omdat die blogs zo goed aansluiten bij de ideeen of de frustraties die in de maatschappij leven.

This entry was posted in internetbronnen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply