World Digital Library, digitale topstukken uit de hele wereld.

Op 21 april is de World Digital Library, een initiatief van Unesco, gepubliceerd. De bibliotheek is in meerdere talen, waaronder Arabisch, beschikbaar. Alle digitale stukken die je hier kunt vinden zijn stuk voor stuk topstukken uit de hele wereld inclusief heel wat materiaal uit en over het Midden Oosten, zoals manuscripten, oude kaarten , tijdschriften, foto’s etc etc. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen, zeker als je inspiratie zoekt voor een scriptie of een proefschrift: materiaal ten overvloede! Ook voor het oude Midden Oosten is hier interessant materiaal aanwezig.

Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel weten is onze eigen Digitale Bijzondere Collectie beschikbaar via DISC. Overigens is er nog veel meer materiaal in onze Bijzondere Collecties aanwezig dat nog niet gedigitaliseerd is. Wist je ook dat je erop geattendeerd kunt worden als er een nieuw digitaal topstuk is toegevoegd in DISC? Zie hier

This entry was posted in bibliotheeknieuws, boeken, internetbronnen, tentoonstellingen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply