Google in nog meer talen

Google biedt steeds betere diensten op het gebied van het vertalen van webpagina’s. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat in ieder geval bij de redactie van een belangrijke Nederlandse krant men voor informatie uit en over het Midden Oosten zelfs voornamelijk terugvalt op de automatische vertaalservice van google. Dat laatste lijkt mij niet verstandig (en dat¬†was voor mij dan ook weer eens zo een moment waarop ik gesterkt werd in mijn¬†overtuiging dat je uiterst wantrouwig moet zijn over alles wat we in de krant kunnen lezen over het Midden Oosten), maar dat neemt niet weg dat google translate een nuttige service is van google, mits gecombineerd met enige eigen talenkennis en een portie gezond verstand. Sinds kort is er ook een Perzische variant beschikbaar naast al eerder beschikbare talen zoals Arabisch, Turks en Hebreeuws: kijk op translate.google.com

Verder verwijs ik jullie ook nog even naar mijn allereerste post op deze weblog over zoeken met behulp van yamli.com

 

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply