Eenvoudig een perzisch briefje typen

Voor degenen die al wel wat leuke zinnetjes in het Perzisch kunnen opstellen, maar nog problemen hebben met het Perzische toetsenbord is er nu een leuke website ontwikkeld.

http://www.behnevis.com/

Je typt hier klanken/ transcriptie in en de computer zet die automatisch om in Perzische letters. Hetzelfde pricipe dus als waarop de zoekmachine Yamli.com is gebaseerd, maar dit keer vallen de studenten Perzisch in plaats van de studenten Arabisch in de prijzen. Deze website heeft voor zover ik kan nagaan overigens geen link met zoekmachines en is dus meer een tekstverwerker. Maar natuurlijk kun je vrij makkelijk met " copy" en " paste" de Perzische tekst in google plakken en op die manier ook makkelijker zoeken met behulp van Perzische termen.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply