studiezaal

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst iets op mijn weblog heb gepost. Maar hierbij een beetje bibliotheeknieuws.  Een van de redenen dat ik daar steeds maar niet aan toe kwam is dat er een pilot is opgestart om de studiezalen in de UB eens grondig op te ruimen. Het belangrijkste doel daarbij is om allerlei verouderd en minder relevant materiaal naar het gesloten magazijn te verplaatsen en ruimte te maken voor nieuw materiaal. Een tweede doel is om ruimte te maken voor een aantal nieuwe collecties die ingehuisd moeten worden (zoals kunstgeschiedenis en Kern).

Degenen die regelmatig op O.L.G. komen hebben ook vast al gezien dat er zo af en toe wat dingen uit de kast verdwijnen. Zo zijn er al een heel aantal monografieën reeksen(uit de tijdschrift kasten) afgevoerd.  En om deze bibliotheek term even nader te verklaren het gaat dan dus om boeken over een specifiek onderwerp die via een abonnement binnenkomen. De meeste mensen (zo ook ik) vinden het handig als boeken uitleenbaar zijn en ze dus mee naar huis genomen kunnen worden. Voor de meeste vakgebieden geldt dat monografieën reeksen al een tijd geleden in het gesloten magazijn geplaatst waren, maar op O.L.G. stonden veel nog in open opstelling (dus niet uitleenbaar). Daar komt nu langzaam verandering in.

Maar er is meer gebeurd. Een heleboel bundels, bloemlezingen en feestbundels  (o.l.g. 14 ….) zijn ook naar het gesloten magazijn verplaatst, wederom omdat ze op die manier uitleenbaar worden. Het lot van de tijdschriften is nog niet helemaal duidelijk, maar ik hou jullie op de hoogte. Een deel gaat vrijwel zeker naar het gesloten magazijn. Verder gaan we nu per categorie op titelniveau selecteren wat wel en niet op de studiezaal blijft staan. Aan jullie de vraag denk vooral mee! Zijn er boeken waarvan je elke keer denkt, stond dit maar in het gesloten magazijn zodat ik het mee naar huis zou kunnen nemen, of juist, stond dit maar op de studiezaal zodat ik het niet de hele tijd hoefde aan te vragen, laat het dan weten. Natuurlijk kan ik niet beloven dat elke wens direct ingewilligd wordt, maar ik zal het in ieder geval meenemen in de afweging.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply