Web 2.0 cursus

Web 2.0 is een term die waarschijnlijk iedereen weleens gehoord heeft, maar misschien heeft niet iedereen direct de definitie klaar van wat het nou eigenlijk betekent. Ik zal hieronder even de Wikipedia definitie vermelden:

 De term Web 2.0 verwijst naar een duidelijk waarneembare trend op het internet, die sterk in betekenis toeneemt. Web 2.0 wordt omschreven als de tweede fase in de ontwikkeling van het World Wide Web. Het gaat over de verandering van een verzameling websites naar een volledig platform voor interactieve webapplicaties voor eindgebruikers op het World Wide Web.

Ofwel in spreektaal samengevat, iedereen kan tegenwoordig op talloze manieren ‘z’n ei kwijt’ op internet.  Als je zelf wel een beetje hulp kunt gebruiken bij termen als ‘twitter, bloggen en wiki’s’ dan biedt de bibliotheek daar nu een goede mogelijkheid voor met een cursus die je op elk gewenste moment zelf kunt volgen en waarbij het je natuurlijk geheel vrij staat om bepaalde onderdelen over te slaan.

 Wat deze cursus extra interessant maakt is dat er veel aandacht is voor de vraag hoe je web 2.0 voor professionele toepassingen kunt gebruiken. Maar tegelijkertijd kan de informatie even makkelijk gebruikt worden voor informelere doeleinden zoals het online opslaan (en eventueel delen) van je fotocollectie. Ik zou iedereen dus aanraden om in ieder geval even een kijkje te nemen!

 http://leiden20.weblog.leidenuniv.nl/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply