De nieuwe Catalogus

De nieuwe Catalogus is inmiddels nu al weer even in de lucht en ik hoop dat iedereen er langzaam aan begint te wennen. Zoals jullie gemerkt zullen hebben is de Digitale Bibliotheek ‘verdwenen’ maar de tabs ‘ find databases’ en ‘find e-journals’ zijn opgenomen in de nieuwe catalogus dus daar kan nog steeds op gezocht worden zoals jullie al gewend waren. Verder wil ik vast een zoektip meegeven: Als je een boek zoekt dan kun je dit in de basic search gewoon doen zoals in de oude catalogus dus bijvoorbeeld achternaam van de auteur en een titel woord. Vervolgens vind je dan mogelijk 100 treffers ofzo dus dat lijkt verwarrend. In de linker kolom kun je echter je zoekresultaten verfijnen en daar staat de optie om te kiezen voor ‘ book’. Als je die aanklinkt dan blijven er nog maar een paar treffers over (als je je zoektermen strategisch gekozen hebt) en vind je zo het boek dat je zoekt. Een groot voordeel van de nieuwe Catalogus is dat je van de meeste boeken ook automatisch boek-recenties vindt en die kunnen natuurlijk heel nuttig zijn om even snel in te schatten of het boek de moeite waard is. Verder wil ik iedereen er ook op wijzen dat als je behoefte hebt aan iets meer hulp of tips om de nieuwe catalogus ‘ eigen’ te maken hier volop gelegenheid toe is tijdens de inloopcursussen die gegeven worden. Hier kun je een overzicht vinden van de tijden. Verder is het natuurlijk ook altijd mogelijk om extra instructies in te lassen voor studenten (of docenten) van SMES,¬†als daar behoefte aan is dan kun je even contact met mij opnemen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply