MEMO 1: Pioneer Orientalists

Gisteren is het nieuwe bestand MEMO1: Pioneer Orientalists dat tot stand is gekomen door een nauwe samenwerking tussen Brill en de UB Leiden officeel gelanceerd. Het resultaat is prachtig! Ruim 110 duizend hoge resolutie scans van de manuscriptverzamelingen van Golius, Raphelengius en Scaliger. Op deze manier zijn de manuscripten ook thuis, in de collegezaal of waar dan ook ter wereld te raadplegen. De bestanden zijn beschikbaar via de Catalogus dit kan zowel direct via een zoekactie in de Catalogus zelf als via het tabblad " find databases" -> Memo 1. Laten we hopen dat de brede beschikbaarheid van deze ongelofelijk waardevolle manuscriptcollectie zal leiden tot nog veel meer onderzoek. (Via de ‘ browse’ functie’ is het mogelijk een beetje zicht te krijgen op wat zich zoal in deze collectie bevindt)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply