Documentaires van Alexander Street Press en ARTstor

Recentelijk is er een nieuw digitaal bestand toegevoegd aan de bibliotheekcollectie genaamd Alexander Street Anthropology. In dit bestand bevinden zich uiteenlopende documentaires over anthropologische onderwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een documentaire over een Egyptische Mauwlid, over Iraanse Joden, over Afgaanse nomaden en nog veel meer. De documentaires zijn tevens helemaal uitgeschreven en dit geeft ook de mogelijkheid om ergens halverwege in te springen. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Voor degenen die wel iets visueels zoeken, maar niet iets bewegends i.e. afbeeldingen is de database ARTstor zeer de moeite waard. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend van landschapfoto’s tot kunst tot archeologische opgravingen. Denk er wel aan dat de gewoonlijke auteursrechten gelden voor deze foto’s, bronvermelding is dus noodzakelijk en het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om ze op websites te plaatsen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply